Item

Kleur

Maat

Aantal

Bedrag

Verder winkelen Check out
 

Het Berlijnse schoenenmerk Aeyde wordt vooral gekenmerkt door tijdloze vormen met moderne details. Inspiratie kan overal vandaan komen, aldus Luise Dames. Architectuur ziet ze als een duidelijk referentiepunt, maar ook een reis naar een nieuwe plek, een willekeurig persoon op straat, iets wat ze heeft gezien in een galerie of museum, of een gesprek tijdens een etentje.

 

Aeyde is in 2015 opgericht door Luisa Dames-Krogmann en Constantin Langholz-Baikousis. Als CEO en creatief brein achter elke Aeyde collectie is de visie van Luisa onlosmakelijk verbonden met de modernistische wortels van haar geboorteland Duitsland. Voor wie het zich afvraagt, het merk is vernoemd naar de oma van Constantin, genaamd Edit; Aeyde is een creatieve woordspeling op haar bijnaam Edie.

 

'We willen met Ayede ontwerpen maken die zó veelzijdig zijn dat je ze over 20 jaar nog steeds kan dragen; een goed design overstijgt trends en heeft een langere levensduur. Wij ontwerpen het liefst tijdloze vormen en zoeken dan ook naar de beste materialen.'

De schoenen zijn ontworpen in Berlijn, de productie vindt plaats in Italië. Elk paar wordt met liefde gemaakt in een familiebedrijf in de regio Marche. Daarnaast is elke schoen afgewerkt met een handmatig genaaide (rode) steek, als teken van kwaliteit.

 

 

Berlin, dein Gesicht hat Sommersprossen - Hildegard Knef

 
 

Speelt duurzaamheid een rol voor Aeyde? Aber natürlich! Het merk werkt met een zogenaamde Evergreen concept, waarbij ze afwijken van het traditionele seizoensgebonden modeschema. Elke collectie van Aeyde draagt een kenmerkend nummer waardoor tijdloze stukken aanhoudend in het assortiment blijven in plaats van ze te vervangen. Deze aanpak zorgt ervoor dat elk paar aeydes er een voor de eeuwigheid is. 'Goede smaak is nooit uit het seizoen en elke Aeyde schoen heeft een eigen leven. Het zijn objecten van duurzame waarde. Als een model consistent populair blijkt, komt ie vanzelf in ons Evergreen assoortiment.'

 
 

Aeyde staat voor tijdloze elegantie met in gedachten een onafhankelijke vrouw met een hoge eis voor design en kwaliteit.

 
 

Favoriete laars

Tot slot, in een interview liet Luisa weten dat als ze maar één paar schoenen in haar kast zou mogen hebben, haar keus zou vallen op de iconische enkellaars Leandra. Das kann kein Zufall sein, je shopt 'm hier.

 
 

Aeyde: a celebration of synchronicity.

 
x