Item

Kleur

Maat

Aantal

Bedrag

Verder winkelen Check out
 
Monique van Heist zat op 8-jarige leeftijd al achter de naaimachine en droeg ook als kind haar eigen ontwerpen.

Dat ze in de mode zou belanden leek in ieder geval zonneklaar. Na haar studie aan de Academie voor Beeldende Kunst en Vormgeving in Enschede rondt ze een paar jaar later de opleiding Fashion Design ArtEZ met succes af.

Naarmate haar liefde voor mode groeit, neemt haar onvrede over de mode-industrie toe. Monique heeft vooral weinig begrip voor de korte levensduur van trends en wat zij ervaart als de elitaire pretenties van de modewereld. Onder het motto van verander de wereld, begin bij jezelf, start ze in 2009 met het project Hello Fashion.

 
 

Haar doel was creëren van een doorlopende collectie van vooral basispatronen waaraan dan telkens weer ontwerpen worden toegevoegd. Het blijkt een groot succes. Geen enkel kledingstuk hoeft met pensioen, haar vaste oeuvre van jassen, broeken, overhemden en tops is zeer gewild. Zo is de befaamde Monique van Heist legging al jarenlang een hit.

 
 

Tijdens het ontwerpen heeft ze niet een bepaalde doelgroep voor ogen; het gaat haar om het creëren van een ideale vorm. De patronen ondergaan soms kleine updates, maar een goed ontwerp blijft een goed ontwerp. Karakter krijgt een kledingstuk vooral door te spelen met stoffen en materialen, stelt Monique. Ieder kledingstuk is uiterst persoonlijk, maar tegelijkertijd in staat tot verrassend veel variëteit.

 
 

In een interview in 2011 in Het Parool zei Monique: ‘Als ik had geweten wat er allemaal bij mode komt kijken, was ik misschien bakker geworden. Lekker ambachtelijk, en over brood wordt tenminste niet zo veel gekletst als over kleren. Waarom noemen we mode niet gewoon ‘kleding’, dan komt het los van de seizoenen’. Ook vindt ze het jammer dat er zo'n vertekend en oppervlakkig beeld van de mode wordt geschetst. Typisch Monique en 'why we love her'. 

 
 

Monique hoeft nooit na te denken over wat ze zelf draagt, want het is altijd een van haar eigen ontwerpen. Zo kan ze voelen of een kledingstuk ook echt lekker zit. 'Daarbij, kleding van een ander merk voelt voor mij toch een beetje als vreemdgaan’, meldde ze in een interview in de Volkskrant. Tsja, wie wil dat nu niet, een kledingkast vól met alleen maar Monique van Heist items. 

 

'Ik vind het belangrijk om te kunnen voelen of iets echt lekker zit’. 

monique van heist

x