Item

Kleur

Maat

Aantal

Bedrag

Verder winkelen Check out
 
Randall Bachner – oprichter van het label Marrakshi Life - is geboren in Boston en studeerde kunstgeschiedenis. Al snel ontdekte hij de modefotografie en zijn interesse in mode nam eigenlijk als vanzelf en onbewust toe.
 

In 2013 opende Bachner zijn eerste winkel in de Medina van Marrakech. Hij verkocht unieke stukken in samenwerking met één lokale wever en kleermaker. Inmiddels heeft het merk 5 weefgetouwen, 30 wevers en 15 kleermakers. En het androgyne merk valt op. Niet alleen door de exclusieve nomaden stijl, ook de werkwijze van Marrakshi Life trekt de aandacht. 

 

Slow fashion

Het Marrokaanse merk hanteert een zero waste-beleid en in hun eigen werkplaats heerst een uniek gemeenschapsgevoel. Het productieproces van de prachtige stoffen heeft een laag milieu-impact; de authentieke weefgetouwen worden door slechts twee mannen aangedreven, wat zo’n tien meter stof per dag oplevert. Kortom, duurzame stukken vervaardigd onder eerlijke arbeidsomstandigheden, van hoogwaardige stoffen die lang meegaan. 

 
 

Unieke stoffen

Alle stoffen worden dus met de hand geweven in hun eigen atelier, er komt geen enkele stof van buitenaf. Omdat er in Marokko zelf geen katoenproductie is, haalt Marrakshi Life het ruwe katoenmateriaal uit Turkije en Egypte, dat volgens hun eigen kleurenpalet weer wordt geverfd in Marokko. Vervolgens worden de geverfde garens gesponnen en geweven op de authentieke weefgetouwen. Tot slot worden alle stoffen gesneden en de kledingstukken genaaid. Puur handwerk en vakmanschap.

 
 

Vrije geest

De Marrakshi Life oversized shirts, jumpsuits, broeken, caftans en jurken in zogenaamde nomaden stijl zijn zeer gemakkelijk te dragen - losjes en vloeiend, en doen denken aan belangrijke stukken uit de oorspronkelijke Marokkaanse garderobe. En toch zijn de collecties – door de stoffen én het gebruik van een exclusief gekozen kleurenpalet - opvallend modern. Bachner laat zich inspireren door de majestueuze Marokkaanse landschappen én - hoe kan het ook anders – door kunst. ‘Wij creëren voor vrije geesten; mensen die zich prettig willen voelen in kleding en de schoonheid begrijpen van wat we doen’. 

x