gratis verzending parcelshop NL, BE & DE

 
Als de nieuwe collecties nog maar net in onze online store hangen, zitten wij met ons hoofd alweer in het volgende modeseizoen.

Zo gaat dat in de mode; de kleding die je op dit moment digitaal kunt bewonderen, is zo’n zes maanden geleden al ingekocht en gefotografeerd. Als je er even bij stilstaat niet zo gek, want het maken van al dat moois duurt natuurlijk even.

 
 

Zodra de welbekende fashion weeks zijn gestart, staan ook wij weer in de startblokken. En we winden er geen doekjes om, dat is elk seizoen toch best wel weer een uitdaging. Maar oefening baart kunst, dus we maken ons hoofd leeg en focussen ons met een volledig frisse blik op een nieuw seizoen. De afspraken met de vertrouwde agentschappen voor het bekijken en inkopen van de nieuwe collecties worden ruim van te voren ingepland. Tussendoor gaan we dan vaak ook nog op zoek naar nieuwe merken. Ideeën en inspiratie halen we overal vandaan. Dat kan zijn op de beurzen in Kopenhagen of Parijs en ook Instagram speelt tegenwoordig een belangrijke rol.

Tijdens het inkopen van de nieuwe collecties, speuren we ook naar toffe locaties voor de fotoshoot. Inmiddels hebben we gefotografeerd in een galerie, een heuse hangar en zelfs in een design appartement op de 34e verdieping. 

 

 

De keuze van de modellen gaat niet over één nacht ijs: we werken graag samen met modellen die passen bij de soul-sister sfeer en deze uitstraling voor de camera meteen kunnen waarmaken. Achter de camera staan overigens gepassioneerde fotografen, die (net als wij) alleen maar gaan voor het beste resultaat.

 

 

De voorbereidingen voor de shoot zijn trouwens ook geen sinecure, to say the least. Van te voren bedenken we alle sets (dus de totale look), worden alle items nog eens doorgepast en maken we een draaiboek met alle taken. Ook hebben we vooraf een overleg met de fotografen over de sfeer, de kleuren en de achtergrond. En dan is het nog zaak om alle samples van de gehele collectie op dezelfde plek en tijd bij elkaar te krijgen. Tijdens de shoot stylen we de sets zelf, houden we het haar en de visagie van de modellen in de smiezen en kijken we op beeld mee met de fotograaf. 

 

 
 

Vergeten we bijna te melden dat er nog een extra team achter de schermen werkt, die alle sets voortdurend in de juiste volgorde hangen en ervoor zorgt dat de samples na fotografie weer keurig (vaak op dezelfde dag!) worden geretourneerd naar het desbetreffende merk. En, we proberen de klantenservice in de gaten te houden…

 

 

Keihard werken dus, zo’n shoot. En heel eerlijk? We love it. Okay, we liggen achteraf op apegapen, echt allemaal. Na de fotoshoot hebben we nog net genoeg energie om een afzakkertje te halen.

 

En dan pas begint de beeldselectie; we selecteren de beste foto’s, zetten alle beelden zelf online en vervolgens worden de tekstjes geschreven. Kortom, het hele soul-sister team zit er vanaf het begin bovenop en voortdurend middenin. We hebben elk kledingstuk persoonlijk gezien, gevoeld en gepast. Dus stuur je een mail of krijg je één van ons aan de telefoon: we kennen écht alle items door en door.

 

Proost, op weer een fantastische collectie!

 

x