Item

Kleur

Maat

Aantal

Bedrag

Verder winkelen Check out
 
Succesvol zijn als merk of ontwerper hangt niet af van het feit dat je elk half jaar weer een nieuwe collectie lanceert, aldus Monique van Heist.

Het eindoordeel van moderedacteur Cécile Narinx over de laatste Paris Fashion Week was klip-en-klaar: ontwerpers houden zich krampachtig vast aan vroeger en blikken vooral terug. Is dat kwalijk, het vastklampen aan het oude vertrouwde? Of lijkt het een nieuwe beweging naar een meer tijdloos en daardoor duurzaam vakmanschap? 

 

Succesvol zijn als merk of ontwerper hangt niet af van het feit dat je elk half jaar weer een nieuwe collectie lanceert, aldus Monique van Heist in een interview in 2012. En als iemand weet hoe je het bestaansrecht van een kledingstuk kan verlengen is zij het wel. Monique heeft het de afgelopen jaren getest: blijven mensen interesse houden in dezelfde kledingstukken?

Inmiddels zijn we 10 jaar verder en haar zogenaamde Hello Fashion experiment lijkt alleszins te zijn gelukt. Volgens haar kan een goed ontwerp jaren mee door het in steeds andere kleuren, prints en materialen uit te voeren. Dat bleek te kloppen. Haar vaste oeuvre van jassen, broeken, overhemden en T-shirts is zeer gewild en de befaamde Monique van Heist legging is al jarenlang een hit. 

 

 
We love Monique

Wij zijn dol op Monique en Monique gelukkig ook op ons, en dus kon een samenwerking niet uitblijven. We mochten ‘grabbelen’ in de oude patronen, meedenken over de stoffen en ja ja, zelfs kleine aanpassingen doorvoeren. Dit alles onder haar regie, dat dan weer wel. 

 

'Ik vind het belangrijk om te kunnen voelen of iets echt lekker zit’. 

 

Monique van Heist

 

De Monique van Heist x Soul-Sister collectie bestaat uit vijf kledingstukken die, zoals we dat gewend zijn van haar, met elke garderobe goed te combineren zijn. Vijf kledingstukken uit de permanente collectie van voorgaande jaren.

Vijf kledingstukken die hun tijdloosheid hebben bewezen en het verdienen om opnieuw gemaakt te worden. Maar vooral, vijf kledingstukken die gewoon lekker zitten. En als kers op de taart: een oversized katoenen tas met meerdere hengsels, waar alle vijf kledingstukken met gemak inpassen. Hoe handig.

 
Precious past

Zo'n bijzondere samenwerking vraagt natuurlijk om een fotoshoot op een bijzondere locatie. En die vonden we. Alle items zijn gefotografeerd in een oud huis op de Veluwe. Het huis uit 1959 werd op dat moment verbouwd en had precies de juiste sfeer. De Monique van Heist X Soul-Sister collectie voelde zich gewoon thuis, zo leek het.

 
The collection

Legging

De befaamde Monique van Heist legging stamt al uit 2007 en is tot op de dag van vandaag nog steeds een succes. Deze allemansvriend kreeg van ons een kleine update in de vorm van een handige rits onderaan de pijp. 

Flirt S

De Flirt S is in 2008 gelanceerd en is typisch zo’n kledingstuk die je geheid jaren gaat dragen, solo of gecombineerd. Het T-shirt heeft een wijdere hals, een slanke korte mouw en een lekkere pasvorm. 

Flirt L

De Flirt L stamt ook uit 2008 en is, goed gezien, de langere versie van het T-shirt. Typisch een jurk die inderdaad elke vrouw staat.  

Overall 

Een goed ontwerp kan jaren mee door het steeds in andere kleuren, prints en materialen uit te voeren. Dat bleek ook te kloppen voor de Overall uit het jaar 2009. Monique draagt ‘m tijdens de shoot zelf, want ‘ik vind het belangrijk om te kunnen voelen of iets echt lekker zit’. 

Bodywarmer 

Monique van Heist doet niet aan shows. Wel deed ze in 2005 een eerste show op Amsterdam Fashion Week, logisch, ze moest nog een naam opbouwen. Uit deze show komt de Bodywarmer gemaakt van zacht nappa leer. 

Tas JA!

Als kers op de taart hebben we ook samen een nieuw ontwerp bedacht: een oversized katoenen tas met een oversized print. Leuk te weten, het woord JA! is handgeschreven door Monique en de tas is in elkaar gezet in haar eigen atelier. De Zeefdrukfabriek in Tilburg heeft de print met watergedragen inkt handmatig geprint. 

x