gratis verzending parcelshop NL, BE & DE

 
StudioRUIG staat voor eigenzinnige, originele en draagbare kleding, gemaakt van bijzondere materialen. Alle ontwerpen zijn sober en clean.

Strijp S, het voormalige bedrijfsterrein van Philips, is exemplarisch voor het Eindhoven van nu. Ooit enkel bekend als de stad van de gloeilampenfabrikant, in de afgelopen tien jaar hebben design en innovatie op allerlei manieren een hoge vlucht genomen. In de oude fabrieken op Strijp S zit nu een mix van horeca, hippe bedrijfjes, kantoren, woningen én, niet te vergeten, studioRUIG. Het Brabantse merk heeft hier sinds 2014 een eigen winkel annex atelier. Het was een van de eerste merken in onze online store en destijds vielen we voor de grote Shalom shawl (een comfortabele col van wol en leer). Inmiddels zijn wij  meer dan goed bekend met het merk en de collecties. Hoog tijd voor een cappuccino en een goed gesprek. Op naar Eindhoven dus.

 

 

Inge Hendriks, Klaartje Glashorster en Sophie Soons studeerden samen af aan de Hogeschool voor Kunsten in Utrecht. Vrijwel meteen kwamen ze op het idee om een label te starten, maar allemaal liever niet in hun eentje. We krijgen een warm welkom in de brandstore van de dames, die geheel en al gekleed zijn in hun eigen label. Als ze tegenover ons zitten zien we echter meteen hoe verschillend ze zijn. Brengt ons tot de eerste vraag: drie kapiteins op één schip, werkt dat in de praktijk? “Ja hoor, dat werkt heel goed”, zegt Sophie, “we vullen elkaar aan, en bij het nemen van een beslissing is de knoop ook maar doorgehakt. Het is dan toch vaak twee tegen één”, lacht ze. Inge en Klaartje beamen dit meteen.

 

 

Hoe divers ze qua karakter dan misschien ook zijn, de kunstzinnige kijk op mode en de fascinatie voor het ontwerpen an sich is wel degelijk een gezamenlijke kracht. En dat niet alleen, ook het harde werken, hun nuchterheid en de ‘geen poespas’ mentaliteit blijkt een gouden combinatie. “Is trouwens één van de redenen dat we voor Eindhoven hebben gekozen. Dat wordt hier wel gewaardeerd”.

 

 
 

StudioRUIG (gestart in 2009) staat voor eigenzinnige, originele en draagbare kleding, gemaakt van bijzondere materialen. Alle ontwerpen zijn sober en clean. De dames zijn duidelijk wars van onnodige details. Hetzelfde geldt voor het kleurbeeld, dit is vooral krachtig met zwart, donkerblauw, grijs en wit. Leer is favoriet, alsook het meest ‘ruige’ component. De collecties volgen elkaar ieder seizoen weer op, en zijn dus niet opeens compleet anders. Hierdoor kan je de items blijven combineren en, hoe duurzaam, ook langer dragen. Hoe verklaren jullie zelf het succes van het merk? Het goedlachse trio kijkt elkaar aan en weet hier eigenlijk geen antwoord op te geven. Inge breekt de stilte: “Tja, we ontwerpen vooral op gevoel.”“Maar houden ook zeker rekening met de diversiteit van de vrouw,” voegt Klaartje toe, “we hebben immers zelf alledrie een ander figuur.”

 

 

Tegenwoordig hangt studioRUIG in winkels in Duitsland, Spanje en IJsland en groeit het aantal fysieke verkooppunten gestaag. En volgend jaar vieren ze het tienjarig bestaan van het label. Wat ligt er voor de komende tijd aan plannen op de tekentafel? “Van alles, in ieder geval meer dan waar we tijd voor hebben.” En als jullie toch eentje moeten kiezen? Wederom zitten de dames op één lijn: “Een schoenencollectie zou een mooie aanvulling zijn, dat lijkt ons echt fantastisch.” Bij deze.

x