Item

Kleur

Maat

Aantal

Bedrag

Verder winkelen Check out
 
Italië roept veel associaties op en staat vooral bekend om de rijke cultuur en geschiedenis, het heerlijke eten, het temperament van de bevolking en last but not least, de liefde voor mooie dingen.

En dat geldt ook voor hun mode, Italianen lijken van nature te weten wat stijl is. Alsof ze een innerlijk kompas hebben voor elegantie. Het is lastig meten, maar alom wordt aangenomen dat Italië nog steeds de nummer één is in de modewereld. En daar is niet echt een verklaring voor. De een wijst op het cultureel erfgoed en de ander refereert aan de inspirerende natuur. In ieder geval staat het keurmerk made in Italy voor vakmanschap, Italiaanse traditie en oog voor detail.

 
 
Food for thought

We schreven het al eerder, de afgelopen periode hadden we veel tijd om na te denken en ons te realiseren dat we met minder toe kunnen. Dat betekent ook minder kleding kopen. Wij zijn altijd al voorstander geweest van het aanschaffen van kwalitatief hoogwaardige kleding die lang meegaat. We gaan met z’n allen meer en meer zorgvuldige keuzes maken. Hangt daar een prijskaartje aan? Ja. Draag je zo’n kledingstuk gemaakt van de beste materialen vaker en geniet je er meer van? Wij denken van wel.

 
 
 

Een merk wat met veel liefde en vakmanschap al jarenlang traditionele, smaakvolle kleding maakt is Barena Venezia. Het label kwam toevallig op ons pad en we vonden het meteen bij ons passen. Eigenlijk heel logisch, want hun elegante kledingstukken zijn niet alleen traditioneel en dus duurzaam, ze hebben ook nog eens een voortreffelijke snit. Barena Venezia is in 1994 opgericht door ontwerper Sandro Zara samen met Massimo Pigozzi, in het prachtige Venetië. Aanvankelijk ontwerpt het Italiaanse familiebedrijf alleen herencollecties; denk aan de tijdloze klassiekers van exclusieve stoffen met veel aandacht voor detail. 

 

 
 

Hoe de naam is ontstaan? ‘Barena’ is het Italiaanse woord voor zandbank, waarbij de familie Zara refereert aan de lagunes en moerassen die oorspronkelijk het Venetiaanse grondgebied kenmerkten. Jacht, visserij en landbouw waren vroeger de manier van leven in deze omgeving. Middels hun collecties eert Barena Venezia de zeer capabele voorouders van deze regio in de vorm van praktische, prachtige kleding.  Zoals verwacht vindt de gehele productie plaats in Venetië en gebruikt het merk enkel de mooiste wol, linnen, katoen en zijde.

 

 

De vrouwenlijn werd geïntroduceerd door creatieve duizendpoot Francesca Zara. Dochter Francesca begon ooit aan een studie taal- en letterkunde, maar na een aantal jaren werken en reizen in het buitenland, vond ze in het familiebedrijf toch haar weg naar mode. Per fortuna. Ook zij heeft met haar collecties de historische invloed samengevoegd met een moderne en onconventionele vrouwelijkheid. De dames collecties van Barena Venezia bevatten vertrouwde, functionele, mooie kledingstukken, met een geschiedenis. Wel nieuw, net een tikkie anders, maar geen gekkigheid. Alle designs zijn elegant, tijdloos en sereen en net zó smaakvol als de liefkozende bijnaam van Venetië: La Serenissima.

x