Item

Kleur

Maat

Aantal

Bedrag

Verder winkelen Check out
 
Bananatime klinkt naar vrolijkheid en dat is ook precies wat Naoyo Kawaguchi en Julia Mah aspireren.

Leek ons een geweldig uitgangspunt en een mooie reden om samen te werken. De beide dames zijn niet alleen vrolijk van aard, maar hebben samen meer dan drie decennia ervaring in de mode. Tevens zijn ze doorgewinterde globetrotters, niet voor niets speelt reizen een belangrijke rol bij het creëren van de Bananatime collecties.

 
 

Het Amsterdamse merk is opgericht in 2014 (tijdens een vakantie op Hawaii) en begon met slechts één ontwerp, een boxershort van honderd procent zijde. Langzaamaan werden er kledingstukken toegevoegd, universeel en, geheel volgens de tijdgeest, in een uniseks stijl.

 

Zoals gezegd, de dames vinden vooral inspiratie in het reizen; door te reizen krijg je de mogelijkheid om nieuwsgierig te zijn en oplettend te blijven. Tijdens deze trips worden er vintage markten, musea en boekwinkels bezocht. Daarnaast is en blijft de natuur altijd fascinerend. 

 

Alle kledingstukken zijn gemaakt van hoogwaardige, machinewasbare zijde, uitgevoerd in klassieke, tijdloze stijlen met levendige prints. Inmiddels is de collectie uitgebreid met luxe blouses, broeken, jasjes en jurken. Stuk voor stuk items die duurzaam genoeg zijn voor alle eisen van de dag. Maar – en dit is de absolute meerwaarde van een Bananatime kledingstuk - stijlvol genoeg voor de overgang naar de avond. Ongeëvenaard comfort, kwaliteit én veelzijdigheid gaan dus gewoon hand in hand. Hoe simpel kan het zijn. 

 
 

En waar komt de geinige naam vandaan? Die is geïnspireerd op het beroemde en invloedrijke artikel van de Amerikaanse socioloog Donald Francis Roy uit 1959 met als titel 'Banana Time'. Roy beschrijft (op basis van zijn eigen ervaring) hoe industriële arbeiders hun werk destijds aangenamer trachtten te maken door korte pauzes (‘banana time’) in te lassen en spelletjes te spelen. Anders gezegd, met Bananatime heb je plezier en doorbreek je de monotonie van het leven.

Goed te weten, elk item uit de Bananatime collectie kan gedragen worden met alle andere stukken. Maakt het dagelijkse leven niet alleen eenvoudiger (want geen keuzestress) maar ook vrolijker. Ha, zie je, eindigen we het verhaal toch weer met hun eigen motto!

 

x