gratis verzending parcelshop NL, BE & DE

 
Sieraden: ze zijn er in allerlei soorten, maten en materialen en het versieren van het lichaam is waarschijnlijk net zo oud als de mensheid zelf. Wereldwijd dragen mensen sieraden om hun lichaam te verfraaien.

Gaan we even terug in de tijd, dan zien we dat de prehistorische sieraden veelal werden gemaakt van bot, steen en aardewerk en dat de Egyptenaren de eersten waren die ervoor kozen om met goud te gaan werken. Dit was al snel populair. De voorgangers van de Romeinen, de Etrusken, maakten zelfs gouden broches die tot op heden te lastig om te reproduceren zijn. En ook de Romeinen zelf waren niet vies van een beetje bling bling, zowel de mannen als de vrouwen droegen juwelen als bewijs van rijkdom. Leuk weetje, Romeinse mannen droegen voornamelijk typische zegelringen, waarmee ze tevens hun brieven verzegelden.

 

Droeg men een sieraad vroeger dus vooral als statussymbool, tegenwoordig laten sieraden gewoon zien wie je bent of hoe je je voelt. Net als onze Romeinse vrienden zijn ook wij dus dol op deze kleinoden met groot resultaat. Een sieraad kan je outfit maken. Punt. Maar dan moet het wel een uniek sieraad zijn. De sieraden designers in onze online store zijn ieder op hun eigen manier bijzonder en werken met de mooiste materialen, ze hebben oog voor detail en staan voor exclusiviteit en kwaliteit. Qua stijl liggen ze wellicht wat uit elkaar, maar het zijn sieraden die goed naast elkaar kunnen bestaan. Ach, en er moet ook wat te kiezen zijn, nietwaar?

 
The Boyscouts

Het is alweer even geleden dat we overstag gingen voor de strakke, grafische en vaak geometrische sieraden van The Boyscouts en we zijn nog steeds fan. Hun designs van goud en zilver zijn vaak kleine kunstwerkjes met een eigen identiteit. Ze doen niet aan trends en hebben écht een eigen stijl. De sieraden van The Boyscouts worden in Nederland gemaakt uit duurzaam zilver en fairtrade goud door lokale ambachtslieden.

 
Kyoto Tango

Kyoto Tango is onze Deense eend in de bijt. Wat een vrolijkheid brengt dit merk uit Kopenhagen met zich mee. De opvallende colour-blocked armbanden zijn gemaakt van stukjes gelakt hars, aangevuld met diverse edelmetalen zoals koper, zilver en 24-karaats goud. Geïnspireerd door het modernisme, heeft Kyoto Tango met een uniek materiaal een bijzonder sieraad weten te creëren. Na pas één seizoen zijn de armbanden niet meer weg te denken uit onze online store.

 
Studio Collect

Studio Collect is onze ‘new kid on the block’ en daar zijn we maar wat blij mee. Er hangt een klassieke vibe om het Belgische ontwerperscollectief en ze maken naast fraaie essentials, tijdloze en krachtige sieraden van goud en zilver. De ontwerpen zijn verfijnd, maar toch ook strak te noemen. Opvallend is hun liefde voor de zogenaamde vergeten edelstenen zoals onyx, eudialyt en agaat.Ze maken inmiddels twee collecties per jaar en de nieuwste collectie (voorjaar 2019) van Studio Collect is een part two van de huidige collectie, alleen dan met een aantal nieuwe materialen en frisse invalshoeken.

 

Het grote voordeel van onze uiteenlopende sieraden collectie? Je kan regelmatig wisselen van stijl en wie wil dat nu niet..

x