gratis verzending parcelshop NL, BE & DE

 
BANANATIME, spreek de naam vooral een paar keer uit en je wordt vanzelf vrolijk. En anders word je dat wel van hun luxe items; die zijn dagelijks draagbaar en gemaakt van 100% zijde.

Het merk BANANATIME is opgezet in 2014 door de Japanse Naoyo Kawaguchi en Canadese Julia Mah. Beide dames kwamen als merchandiser (voor grote jeansmerken) terecht in Amsterdam, raakten bevriend en van het een kwam het ander. Veel ervaring in de mode dus, maar ook reizen is een gezamenlijke liefhebberij. En hoe fijn is het dan om een lichtgewicht kledingstuk te hebben, dat je probleemloos meeneemt in je koffer en ook nog eens tijdens elke gelegenheid kan dragen, van kantoor tot een avondje uit. 

 

In de aanvang bestond de collectie slechts uit één zijden boxershort, maar langzaamaan kwamen er items bij, zoals losvallende broeken en blouses. De vriendinnen ontwerpen alle BANANATIME kledingstukken samen en doen dit, geheel volgens de tijdgeest, in een uniseks stijl. De dessins zijn belangrijk en geïnspireerd op vintage prints. Naoyo ontdekt de specifieke prints bijvoorbeeld in kimono-vintage winkels in Japan en laat haar ideeën vervolgens uitwerken door freelance designers. En zoals gezegd, alle BANANATIME items hebben een relaxte fit, zijn gemaakt van 100% zijde (met soms een uitstapje naar cashmere) en machine-wasbaar. 

 

 

En waar komt de geinige naam vandaan?

Die is geïnspireerd op de beroemde publicatie van socioloog Donald Francis Roy uit 1959 met als titel ‘Banana Time’.

bananatime

 

Hierin wordt beschreven hoe industriële arbeiders hun werk destijds aangenamer trachtten te maken door korte pauzes (banana-time) in te lassen en spelletjes te spelen met hun collega’s. Anders gezegd, met BANANATIME heb je plezier en doorbreek je de monotonie van het leven. En dat alles in één van hun luxury basics, dat dan weer wel.

x