Item

Kleur

Maat

Aantal

Bedrag

Verder winkelen Check out
 
De schoenen van Officine Creative staan bekend om de uitzonderlijke afwerking en de comfortabele pasvorm. Questa è la verità!

Het merk Officine Creative is gevestigd in Montegranaro, een middeleeuws stadje in de regio Le Marche, Italië. Hier opende Nazzareno di Rosa in 1968 zijn eigen fabriek genaamd Duce del Nord en produceert hij jarenlang schoenen voor andere partijen. Zoons Roberto en Luca groeiden op in de fabriek met de geur van leer in hun neus. Roberto weet al van jongs af aan dat hij zijn vader wil opvolgen en stapt meteen na zijn studie in het familiebedrijf. Een jaar later, in 1996, lanceert hij het merk Officine Creative. 

 
 

Officine Creative start aanvankelijk als schoenenmerk voor alleen mannen, maar in 2006 voegt ook broer Luca zich bij het merk en onder zijn leiding wordt de inmiddels net zo geliefde vrouwencollectie gelanceerd.

Leer

Het leer staat centraal in alle ontwerpen, en het merk werkt met diverse soorten. ‘Ik hou zeker van buitengewoon leer,' aldus Roberto. ‘Geef mij maar dieren zoals buffels, kamelen, lama’s of kangoeroes. Zij dragen een verhaal op hun huid mee.'

 
 

De schoenen van Officine Creative worden ‘gemaakt, vernietigd en weer opgebouwd’. Dat werkt als volgt; elke schoen ondergaat na productie een behandeling die het natuurlijke verouderingsproces van het leer versnelt, het ‘leather time machine’ effect. Het merk staat dan ook niet voor niets bekend om haar innovatieve leerbewerkingstechnieken. Toch houdt de zoektocht naar de ideale schoen nooit op en is Roberto eigenlijk nooit tevreden. ‘Ik wil altijd blijven leren, beter worden in mijn werk. Het is een obsessie.’

 
 

Om te koesteren

Het zijn ware schoenkunstenaars, Roberto di Rosa en zijn jongere broer Luca, ook al zijn ze – lezen we in een interview - enorm verschillend. ‘We hebben soms een totaal andere kijk op dingen, hierdoor botsen we regelmatig. We zijn als yin en yang, we complete each other,’ vertelt Luca. ‘Het compromis blijkt uiteindelijk de beste oplossing,’ eindigt Roberto. En dat blijkt, want al jarenlang koesteren ook wij de meer dan prachtige schoenencollecties van Officine Creative.

x