Item

Kleur

Maat

Aantal

Bedrag

Verder winkelen Check out
 

'You smell nice, I like you.'

 
Creatieve geuren

Frances Shoemack - oprichter van het merk Abel - verhuisde ruim 10 jaar geleden met haar man van Nieuw-Zeeland naar Amsterdam en raakte gefascineerd door de wereld van kleine, niche-parfummerken in Europa. Creatieve geuren gemaakt door echte mensen en verkocht in prachtige omgevingen. En toch miste ze een merk dat natuurlijke parfums volgens een duurzaam beleid maakte.

 
Geboorte van Abel

Shoemack is van oorsprong wijnmaker, de zogenaamde olfactorische sector is haar dus niet vreemd. Ze besloot om zelf een merk te beginnen en met succes. Inmiddels is ze weer terugverhuisd en runt ze haar label Abel vanuit haar hometown Wellington, Nieuw-Zeeland.

 

'Fragrance makes us dream.'

 
100% natuurlijk

Het belangrijkste verschil met conventionele parfums is dat de ingrediënten van een natuurlijke geur allemaal afkomstig zijn van planten. Abel maakt dus geen gebruik van synthetische ingrediënten. ‘Dat is niet altijd de gemakkelijkste weg, er zijn veel uitdagingen. Zo worden onze parfums voor het bottelen niet door een chemisch filter gehaald, dus er kan weleens een laagje sediment in het flesje zitten. Net als bij natuurwijn, ja,’ vertelt Shoemack lachend. Abel gebruikt ook geen conserveringsmiddelen, maar werkt inmiddels wel samen met natuurwetenschappers om ervoor te zorgen dat hun parfum zo lang mogelijk meegaat.

 
 
Roomspray

De Abel roomspray is een samenwerking tussen Abel en Fanny Grau. Deze Franse parfumeur wist natuurlijke ingredienten te combineren met de nieuwste natuurwetenschap en biotechnologie. Elke spray is gecreëerd met een specifieke scène in gedachten.

'Onze klanten hebben bijna vanaf de eerste dag gevraagd om Abel in hun huis. Fanny en ik hebben gewerkt met de nieuwste technologiën en plantenwetenschap om een set van drie prachtige geuren te creëren die niet alleen niet giftig zijn, maar ook elk interieur zullen verheerlijken,' vertelt Shoemack. 

 
 

Wil je het gevarieerde assortiment van Abel op een fijne manier ontdekken? Ga dan voor de exclusieve Abel Discovery Set. In de set vind je vijf samples van 1 ml van de verschillende parfums, dé manier om te ervaren welk parfum het beste bij jou past. Elke geur van Abel is volledig opgebouwd uit natuurlijke materialen, die waar mogelijk biologisch gecertificeerd zijn. Door het natuurlijke karakter van de parfums is de belevenis voor iedereen een uiterst persoonlijke ervaring. 

x