Item

Kleur

Maat

Aantal

Bedrag

Verder winkelen Check out
 
Al op veertienjarige leeftijd droomde Christian Wijnants van een carrière in de mode. Maar was dit wel écht voor hem weggelegd?

Dus koos hij veiligheidshalve voor de meer klassieke studies zoals latijn en wiskunde. Ondertussen hield hij de ontwerpers als Dries van Noten en Martin Margiela nauwlettend in de gaten, dat wel. Ze inspireerden hem en uiteindelijk waagde Wijnants de sprong; hij verhuisde naar Antwerpen met een oude breimachine die hij gevonden had op de zolder van zijn ouders.  

In 2000 studeerde hij af aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen. Een week na de eindshow werd hij hoogstpersoonlijk gebeld door Dries van Noten met de vraag of hij voor hem wilde werken, een droom die uitkwam. 

 
 

Na 3 jaar voor Dries van Noten te hebben gewerkt werd het tijd zijn eigen koers te varen. In 2003 start Christian Wijnants zijn eigen merk en showt hij zijn immer indrukwekkende collecties op de Paris Fashion Week. Wijnants heeft een duidelijke eigen stijl en staat bekend om zijn frisse kleuren, handgeschilderde prints en vernieuwend breiwerk. Zijn ontwerpen zijn elegant en draagbaar en hij houdt van vloeiende lijnen. Voor dat laatste maakt Wijnants veelvuldig gebruik van de moulage-techniek; daarbij ontstaan nieuwe silhouetten tijdens het draperen van de stof op een pop. Overigens zie je zijn voorliefde voor natuur, kunst en architectuur duidelijk terug in elke collectie. 

 
 

‘Ik houd van het zachte, het romantische; het poëtische en verfrissende.'

Christian wijnants

 

Mode is teamwork en geen enkele ontwerper klaart de klus alleen. En hoewel Wijnants nog steeds moeite heeft met de huidige modekalender en zijn waanzinnige schema's is hij blij met de vier collecties per jaar. De pandemie heeft er overigens wel voor gezorgd dat de ontwerper strenger is gaan kijken naar zijn eigen werk en het heeft hem doen besluiten de collecties kleiner te maken. Het was een goed moment om een kritische blik te werpen op het modesysteem in het algemeen, aldus Wijnants. 

 
 

Fraaie kleuren, handgeschilderde prints en verfijnde breisels. Christian Wijnants is op zijn best als hij met kleuren en prints kan spelen. Hij bewandelt zijn eigen pad en hij ontwerpt vooral wat ie zelf mooi vindt. ‘Ik houd van het zachte, het romantische; het poëtische en verfrissende. Maar het is aan elke vrouw zelf om te beslissen hoe zij een kledingstuk wil dragen,’ aldus de charmante ontwerper. Lijkt ons een goed uitgangspunt.

 
x