gratis verzending parcelshop NL, BE & DE

 
Het Deense Aiayu hangt pas één seizoen in onze online store, maar heeft intussen een grote schare fans. Niet zo verwonderlijk, want het merk staat voor hoogwaardige, duurzame collecties gemaakt van eerlijke stoffen. Geen heftige prints of kleuren en alles past bij elkaar. Tijd om dit uitzonderlijke merk van dichtbij te bekijken.

In 2004 sloegen Maria Heilmann en Maria Glæsel de modische handen ineen en was Aiayu een feit. Naast het maken van mooie ontwerpen staat de liefde voor kwaliteit en duurzaamheid voorop. En waar het bij menig merk niet altijd even duidelijk is hoe en waar de kleding wordt gemaakt, is Aiayu volledig open over hun productieproces.

 

 
 

Alle materialen zijn 100% natuurlijk en worden gemaakt in het land van herkomst. Zo wordt al hun knitwear gebreid van pure Boliviaanse lama wol, door de bevolking ter plekke. En wordt hierbij het gebruik van kunstmatige kleurstoffen of andere synthetische stoffen geminimaliseerd. Bovendien creëert Aiayu arbeidsplaatsen met behoud van het cultureel erfgoed en de traditie van het breien.

 

 

Kijken we naar het katoen, ook dat is 100% biologisch en komt uit India. En ook daar staat duurzaamheid voorop. De enorme afvalberg van de textielindustrie is het merk een doorn in het oog en dus werd er een zero waste programma opgezet. Eigen restmateriaal wordt hergebruikt (voor aanhanglabels en tassen) en de winst van deze specifieke items gaat naar een lokale school in India voor kinderen met een achterstand. Mooi toch?

 

 

Kortom, het merk heeft een duidelijke missie en is hiervoor vanuit de modewereld reeds meerdere keren genomineerd, onder andere als ‘CSR brand of the year’ door de ELLE Style Awards in Denemarken. Mode kan dus wel degelijk hand in hand gaan met eerlijkheid en duurzaamheid. Dit hebben de twee Deense dames ook geprobeerd uit te dragen in de naam van het merk: in de moedertaal van de inheemse Boliviaanse bevolking betekent Aiayu namelijk ‘ziel’. En dát samen met Soul-Sister, is toch de beste match die je maar kan bedenken?

 

 

'Mode kan dus wel degelijk hand in hand gaan met eerlijkheid en duurzaamheid.'

 

soul-sister

x