gratis verzending parcelshop NL, BE & DE

 
Erik Frenken is geen nieuwkomer in modeland. Voor wie nog nooit van deze ‘modeman’ heeft gehoord, we stellen ‘m met liefde even aan je voor.

Frenken studeerde cum laude af aan de befaamde modeschool Central Saint Martins in Londen en kon meteen aan de slag bij Alberta Ferretti. Na een aantal jaren verliet hij Italië voor Viktor & Rolf en had vervolgens zijn eigen label Avelon. En dan lijkt de bekende ‘seven year itch’ een rol te spelen, want na 7 jaar Avelon komt de ontwerper begin 2017 met een geheel nieuw merk: Frenken.

 

Dit label gaat vooral over creativiteit, over verrassen en over ‘iets doen wat er nog niet is’. De kleding is vrouwelijk, met een nonchalante vibe en vaker wel dan niet met een conceptuele insteek. Hij wil het gewone ongewoon maken en laat dit bijvoorbeeld zien door te spelen met proporties en het aanbrengen van onverwachte details. En met zijn zogenaamde ‘creative classics’ tovert ie bestaande modellen om in wondermooie items, te zien bij de ongewoon oversized Refer blouse, die is gebaseerd op het ‘gewone’ klassieke streep overhemd.

 

 

'Dit label gaat vooral over creativiteit, over verrassen en over ‘iets doen wat er nog niet is’.

erik frenken

 

Frenken werkt tegenwoordig met een klein team vanuit Den Haag en ook zijn vrouw Brigitte denkt mee over de collecties en hun thema’s. Hij ontwerpt vier collecties per jaar en het thema van de nieuwe fall 18 collectie is geïnspireerd op het motto ‘stay patient, trust your journey’. Een zin die hij toevallig online tegenkwam en verrassend goed past bij zijn huidige situatie: rustig blijven, je eigen pad bewandelen en vertrouwen hebben in je eigen kwaliteiten. Iets dat in de vaak hectische (mode)wereld helemaal zo gek nog niet is.

 

In de collectie zelf zien we dit op een subtiele manier terug. Zo gebruikt hij in zijn ontwerpen diverse tinten groen, een aardse kleur die vooral staat voor kalmte en ontspanning.

 

 

Wij zijn trots op het feit dat wij dit bijzondere label mogen toevoegen aan onze designer lijst. En nog even wat betreft de ontspanning, ga er rustig voor zitten en dompel je onder in de nieuwe Frenken collectie.

 

x