gratis verzending parcelshop NL, BE & DE

 
Katoen is de meest gebruikte natuurlijke vezel als het gaat om kleding. Gelukkig kiezen sommige van onze labels steeds vaker voor 100% gecertificeerde biologisch katoen.

Katoen is de meest voorkomende textielvezel als het gaat om kleding. Niet zo gek, want katoen zorgt nu eenmaal voor de mooiste stoffen en draagt heerlijk. Verklaart ook meteen de enorme hoeveelheden die er wereldwijd nodig zijn.

Sommige van onze labels kiezen gelukkig steeds vaker voor 100% gecertificeerde biologisch katoen. Zoals bijvoorbeeld Aiayu. Maar ook in de collectie van Humanoid is organisch katoen terug te vinden.

 

Organisch of biologisch katoen wordt verkregen van niet-gemodificeerde katoen en wordt verbouwd zonder chemische bestrijdingsmiddelen. Bovendien wordt de katoen van bijvoorbeeld Humanoid op ecologische wijze geverfd, waarbij de ‘cold dye’ techniek (verven op een lagere temperatuur) het meest duurzaam is.

 

Al met al dus beter voor het milieu, maar ook fijn voor je huid. Overigens kan je organische katoen op dezelfde manier wassen en strijken als ‘gewone’ katoen. Wil je zelf een duurzaam steentje bijdragen, kies dan voor een ecologisch wasmiddel en was op een lagere temperatuur. Simple as that.

 

Zelf ook een duurzaam steentje bijdragen? Ga dan voor een ecologisch wasmiddel en was op een lagere temperatuur.

soul-sister

x