Item

Kleur

Maat

Aantal

Bedrag

Verder winkelen Check out
 

Soul-sister laat zich graag bezielen door kunst en architectuur. Hoewel wijzelf geen kunstenaars zijn, heeft het kijken naar kunst en architectuur wel een bepaalde invloed op ons eigen leven. En dus ook op onze online store. Kunst zet je aan het denken en laat andere perspectieven zien, mooie architectuur geeft ons een goed gevoel. En dit leidt dan weer tot enthousiasme en nieuwe ideeën die we toepassen op de inkoop van de collecties en onze fotoshoots.

/ brug van vroenhoven

 
 

De brug van Vroenhoven in Riemst, Limburg is een bijzondere plaats, waar twee verhalen samenkomen. De verwoesting van de Tweede Wereldoorlog enerzijds, en de vernieuwende kracht van het Albertkanaal en de binnenvaart anderzijds. De strijd in en om de brug van Vroenhoven luidde het begin van de Tweede Wereldoorlog in voor België. 

 

De oorspronkelijke boogbrug werd door het Duitse leger veroverd om zo België binnen te vallen. Na enkele vruchteloze pogingen om de brug op te blazen, werd hij in 1944 toch vernield door de terugtrekkende Duitse soldaten. In 1947 werd een tijdelijke brug in de oorspronkelijke vorm herbouwd. 

In 2007 startte de bouw van een nieuwe brug. De architecten, Ney & Partners, en kunstenaar Jozef Legrand creëerden een sterke visuele verbinding tussen het gebouw en de brug. Zo heb je een prachtig zicht op het Albertkanaal en de onderkant van de brug. 

 

De architecten slaagden erin een prachtig stuk architectuur neer te zetten met veel respect voor het sinistere verleden van de site. De architectuur wil niet luidruchtig zijn en schreeuwt niet om aandacht voor de grote helden van de Tweede Wereldoorlog. Het verleden wordt hier op een subtiele manier gekoesterd. 

x