gratis verzending parcelshop NL, BE & DE

 
De collectie wordt geproduceerd in een socio-economisch correct atelier in India, waarbij NOUS de voorkeur geeft aan natuurlijke, zuivere stoffen zoals wol, zijde, katoen of een combinatie hiervan.

NOUS staat voor 'wij' en in dit geval zijn dat de Belgische Geoffrey Gillon en Lore Heyman. Hun voorliefde? Mooie, maar vooral duurzame stoffen. Bij toeval kwamen ze in contact met een Indiase stoffenfabrikant die nog steeds werkt met de oude technieken van verven, weven en borduren.

 

 
 

Okay, een vlucht naar India is nu niet bepaald duurzaam, maar de fijne handgeweven en gekleurde zijden stoffen maken daarentegen weer een hoop goed. NOUS denkt namelijk niet enkel en alleen aan het milieu, maar ook aan de werkomstandigheden. Door steevast lokaal te werken, zijn er meer mogelijkheden op het gebied van eerlijke materialen en het benodigde vakmanschap. 

De collectie wordt dus geproduceerd in een socio-economisch correct atelier in India, waarbij NOUS de voorkeur geeft aan natuurlijke, zuivere stoffen zoals wol, zijde, katoen of een combinatie hiervan.

Alle stoffen worden met de hand geverfd en zelfs beschilderd met natuurlijke kleurstoffen, onder andere met de Japanse verftechniek Shibori. Hierbij wordt de stof gevouwen, afgebonden of vastgenaaid om bepaalde delen voor de kleurstof onbereikbaar te houden. Dit resulteert in de meest prachtige patroon- en kleureffecten. 

 

 
 

Het hergebruik van oude sari’s vinden wij trouwens ook fantastisch; deze van oorsprong Indiaase rokken worden met een Bengaalse borduurtechniek, Kantha, aan elkaar genaaid. Met deze buitengewone technieken ontstaan er dus steevast bijzondere kledingstukken die nooit 100% hetzelfde zijn.

 

 

En de ethische aanpak van NOUS? Vinden wij een absolute meerwaarde! 

 

soul-sister

 
 

Draagbare modellen gemaakt van rijke materialen met een authentieke twist. En de ethische aanpak van NOUS? Vinden wij een absolute meerwaarde! 

x